Все про варення з чорниці та його корисні властивості

Чорничне варення Варення з чорниці – популярні та улюблені ласощі багатьох любителів солодощів. Чорничне варення прекрасно доповнить будь-яке чаювання, додасть особливого смаку каші на сніданок та відмінно підійде для різноманітної випічки.

 

 

Чим корисна чорниця

Це унікальна ягода, до складу якої входять безліч вітамінів і мікроелементів. Більш того, чорниця – природній антиоксидант. Вона здатна перешкоджати росту недоброякісних пухлин, а також має профілактичну дію.
В складі плодів міститься ряд корисних елементів, таких як:
● органічні кислоти (залізо, мідь);
● макроелементи (фосфор, калій, магній);
● вітаміни (А, В, С, РР).
Також не варто забувати про те, що чорниця покращує зір. Але і це ще не всі її переваги. Її потрібно вживати під час простуди, оскільки вона є натуральним антибіотиком та антисептиком.
Користь чорниці у разі захворювань ШКТ також значна. Завдяки антисептичним властивостям вона лікує кишківник, не завдаючи шкоди його мікрофлорі.
Чорниця знижує рівень цукру в крові у хворих на діабет. Вона зміцнює імунітет, бореться із сухістю шкіри та виводить шлаки. Також варто звернути увагу на користь листя рослини. В них міститься ефірна олія, дубильні речовини та вітамін С.

Варення з чорниці

Які ягоди підходять для чорничного варення

Для варення з чорниці підійдуть тільки плоди високої якості. Їх можна придбати або ж зібрати самостійно у лісі. Свіжі плоди надзвичайно ніжні, тому обробляти їх потрібно в день збору або найпізніше на наступний день. Перестиглі і пошкоджені ягоди дуже розварюються, а іноді навіть псують смак. З м’яких та дозрілих ягід виходить неймовірний джем з чорниці.
В процесі приготування слід пам’ятати, що чорниця сама по собі дуже солодка, тому цукру багато не знадобиться.

Також важливу роль відіграє посуд, в якому готується варення з чорниці. Для цього підійдуть алюмінієві або емальовані ємкості. Вони не повинні бути надто об’ємними (до 7 літрів), для того, щоб ягоди після приготування залишилися цілими, інакше вони розваряться і ми ризикуємо отримати просто кашу.
Якщо ягоди вже трохи постояли, і ви хвилюєтеся, що вони втратять форму в процесі приготування, можна зробити конфітюр з чорниці. Готується він дуже просто, а в густій консистенції неідеальна форма ягід не буде так помітна.

Варення з чорниці - користь


Чорничне варення – поєднання смаку та користі. Багатий склад вітамінів, мінеральних речовин та органічних кислот має сприятливий вплив на організм людини:
● призупиняє старіння клітин;
● попереджає сердечні захворювання;
● зміцнює судини задньої поверхні очей;
● зупиняє інфекційні захворювання;
● регулює роботу ШКТ;
● має сприятливу дію на печінку.

До всіх вищенаведених переваг варто додати і те, що варення з чорниці – дієтичний продукт. Його можуть вживати люди як з надлишковою вагою, так і ті, які страждають цукровим діабетом. Проте людям з захворюванням підшлункової залози варто з обережністю додавати продукт в їжу.

Де купити готовий продукт

Сайт Делікатес представляє колекцію варення з натуральних фруктів, ягід та квітів з власного саду і карпатських лісів. У нас ви можете купити варення з чорниці, наділене лікувальними властивостями та неповторним смаком, яке готують по традиційному рецепту.

Варення з чорниці